Tjej som läser en dikt.Regler för diktinlämning

Nedan är de regler som du måste godkänna om du publicerar en dikt hos diktkonst.se. Se till att åtminstone läsa igenom sammanfattningen.

Sammanfattning

Kort sammanfattning av vad som gäller vid publicering:

  • Du får endast publicera dikter som du har upphovsrätten till. (Det vill säga dikter du har skrivit själv).
  • • Du får inget betalt för de dikter du publicerar hos diktkonst.se
  • • Andra hemsidor kan kopiera och publicera din dikt. De måste dock alltid ange att du är författaren till dikten.

Det finstilta - alla reglerna i detalj

Regler för författare som vill publicera en dikt hos diktkonst.se

För att få använda diktarkivet diktkonst.se så måste du acceptera reglerna nedan. I och med att du utnyttjar diktkonst.se har du valt att acceptera reglerna.

Nedan i texten benämns diktkonst.se med förkortningen diktkonst.

Användarvillkor för författare:
§1: Genom att lämna in dina dikter till diktkonst så ger du diktkonst rätten att:

  • • publicera din dikt på www.diktkonst.se och hos alla dess sammarbetspartners.
  • • publicera din dikt i RSS format för syndikering av andra webbplatser
  • • publicera din dikt i elektroniska nyhetsbrev.

§2: Författaren får inte betalt för att lämna in sina dikter till diktarkivet diktkonst.

§3: Författare som lämnar in sin dikt till diktkonst avsäger sig rätten att kunna få betalt för sin dikt från diktkonst eller från annan publicist som publicerar dikten enligt de regler som gäller hos diktkonst för publicister.

§4: Som författare är man införstådd med och samtycker till att www.diktkonst.se är en gratis tjänst för författare och utgivare.

5§:Upptäcker man som författare till en dikt att en tredje part publicerat dikten i strid med de regler som gäller för publicister hos diktkonst, så får diktkonst inte hållas till skuld för detta. Författaren har själv skyldighet att kräva sin rätt hos den publicist som felaktigt publicerat dikten.

§6: Som författare intygar du att du är originalförfattaren till varje dikt du lämnar in till diktkonsts diktsamling. Om du har hyrt in någon annan person för att skriva dikten så intygar du att du har exklusiva och fullständiga rättigheter till varje dikt du lämnar in.

§7: Som författare lovar du att hålla högsta möjliga kvalitet på de dikter du lämnar in till diktkonst. Detta inkludera att att använda ett rättstavnings och grammatik program för att kontrollera texten. (Ett gratis program som fungerar bra är programmet Stava ).

§8: Som författare har du har inte rätt att länk ”spama” din dikt. Du i normal fallet inte ha länkar i din dikt. Du får inte i dikten ha affiliate länkar.

§9: Det finns inga garantier för att din dikt kommer att accepteras för publicering i diktkonsts diktsamling. Det är diktkonsts fulla rättighet att bestämma om din dikt accepteras eller inte. Om dikten publiceras förbehåller diktkonst sig rätten att ta bort denna när som helst utan att ange några som helst skäl för borttagandet.

§10: diktkonst förbehåller sig rätten att välja en mer passande diktsamling för din dikt om denna enligt diktkonst är felklassificerad. Ändras diktsamlingarna hos diktkonst så kan detta innebära att din dikt flyttas till en annan kategori. diktkonst har ingen skyldighet att motivera varför en dikt flyttas till en annan diktsamling.

§11: diktkonst förbehåller sig rätten att infoga reklamannonser på alla sidor på sin webbplats, inklusive, men ej begränsat till, sidor som visar din dikt. Reklam kan då publiceras i direkt anslutning till eller i din dikt. Som författare till dikten har man frånsagt sig rätten att ta del av de eventuella intäkter som sådan reklam kan generera.

§12: Om du upptäcker att någon kopierat ditt originalverk, var snäll och kontakta diktkonst så kommer denna dikt att tas bort. diktkonst kommer att kräva att du kan styrka din rätt till din dikt. Lättast gör du det genom att påvisa att ditt verk blivit publicerat av dig vid ett tidigare datum.

§13: Dikter som innehåller webbaddresser till andra hemsidor kommer inte att publiceras, alternativt kommer URLen att tas bort ur dikten.

§14: diktkonst förbehåller sig rätten att ändra dessa användarvillkor för författare när som helst. Detta kan göras utan att ange något skäl för ändringen av användarvillkor.